fredag 9 juli 2010

Skördetid för den sköna Lavendulan Augustinfolian , det sprids en alldeles ljuvlig doft, när jag går igenom lavendelbestånden...med min trädgårdssax. Det blir stor skörd i år... så härligt att binda små buketter av och hänga i linneskåpen, toaletten och i husvagnen. De minsta repar jag av sina skaft och får bli till doftpåsar och till badsalt för fötterna. Men en stor drös får gå till matlagning. Används med förtjusning till kyckling lamm och fläsk.
Men det här är mitt favoritanvändningsområde. Ta en eller två stora flaskor med mineralvatten,Häll i en vacker balja.... ett måste, men det vet ju varje estet... att fötterna blir vackrare i en porslinsbytta än i en plastdito.. eller hur? smula ner en näve lavendel stoppa i fötterna i det rumstempererade vattnet. Sitt en kvart torka av fötterna med en mjuk frotéhandduk och de sommarsvullna fötterna är ett minne blott...Läs under tiden ett exemplar av det danska magazinet Isabellas. Har ni inte provat den än så gör det.... Här finns allt vackra bilder, inredning, och blomster. Allt förpackat i ett danskt gemyt... Nu börjar vår semester... Godingen kommer hem om några timmar och sedan ligger 5 veckor med skön tid för avkoppling i varandras sällskap, framför oss. Vi startar med en liten tur bort i Roslagen med husvagnen... så vi får komma loss... sedan i slutet på nästa vecka åker vi till Danmark och Tyskland... Men jag tar med mig den lille datorn så vi hörs... goa kramar till er alla... Men en gigantisk kram till min granne Åsa och hennes Carl... som jag tror är på BB och fixar till en ny liten granne....Vi går som äggsjuka höns... Arne och Jag... Lycka till ni båda!
Jeanette

4 kommentarer:

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det är så härligt med lavendel! Våran blommar också för fullt just nu. Ska också plocka in av den..
Kram
Marie

bakom berget sa...

Va mycke bra saker du kan använda lavendeln till. Jag har aldrig odlat sån, så jag vet inte så mycket om den. Ja, förutom att den doftar underbart gott då förstås!
Jag önskar dig en ljuvlig semester! Kram från Åsa.

Monica Johansson sa...

Hej!
Ville bara önska er en underbar semester med mycket sol, bad och avkoppling. Vi har haft barnbarn på besök och åker till Skåne på söndag. Där finns ingen dator och mobilen funkar dåligt, men korna råmar och jordgubbarna är mogna!
Kramar till er från Monica
Micke hälsar

Viola sa...

Vad skönt det låter..5 veckor och ge sig iväg på tur..min blir till oslo i början på aug. yngsta sonen ska flytta dit..ha det nu så gott på resa, KRAMEN