söndag 4 juli 2010

Årets hetaste dag,


Då väljer min goding och jag att åka 9 mil till Norrskedika, för att vara med på http://www.bakluckan.se/ bakluckeloppis. Några andra heta dagar har jag stått och sorterat i kartonger uppe på vinden. Så nu är bilen fullastad med ting för försäljning. Uppe redan innan tuppen. Halv fem ringer klockan, Arne fixar med frukost och jag sätter mig till dukat bord. Havregrynsgröt och ägg... kaffe och mackor.. Nu står vi oss några timmar. Är på plats strax innan sju.... Kön ringlar sig med bilar fulllastade, en del har dessutom släp.Ca trehundra bilar fick vi det till vid en senare beräkning... De Ni!!! Vi hamnar jätte bra. Trevliga grannar! Sedan börjar ett formidabelt skådespel... Uppköpare från när och fjärran, formligen kastade sig över lådorna... En "kärring" (ursäkta tonen) gick runt bordet och började fingra inne i bilen..... Jag fick tokspel ha ha... och gormade att de fick komma tillbaka när allt var uppackat. Men faktum var att den första timmen så sålde vi bäst... Vi tjänade en rejäl hacka... och min käre make kan nu tänka sig en omgång till... Och han var allt annat än förtjust över denna min lördagsidé från början.... Inte så att jag fick tjata men han hade sina dubier... Ler stort! Nästa gång ska vi ha med oss lite gamla verktyg, skruvar och muttrar... för att locka herrar, sedan lite barngrejor....
I dag ska vi bara vara och njuta av det vackra vädret... en cykeltur runt Walloxen, med matsäck.... det är 1, 7 mil runt sjön och det är precis lagon en varm sommar dagg som denna... Allt gott till Er där ute.... kram Jeanette

8 kommentarer:

Viola sa...

Jamen...ni har ju gjort en hacka...:D och retas fortfarande ditt vill ha sinne så ordnar vi detta, om ni inte har vägarna förbi framöver så sänder jag upp en..hör av dig i så fall, har bara fått dessa fyra och en har gått redan, ha en fin dag, puss

Lisas torp sa...

Det låter ju som en lyckad dag! Förena nytta med nöje s.a.s.!
Jag har själv lite planer på bakluckeloppis - tycker det verkar vara en bra idé! HÄr finns lådor färdigpackade, så kanske...!

Ha en fin dag idag!
Kram
Lisa

Monica Johansson sa...

Hej!
Tänkte just på er i hettan och undrade om folk kom i alla fall. Det gjorde de tydligen! Vad roligt att det gick bra!
Ha en underbar dag!
Kram Monique

Evelina sa...

Hej,hej!

Grattis till din vinst hos mig.. Jag har försök maila dig vet inte om det kommit fram?! Jag behöver din adress så jag kan skicka vinsten.. :)

Min mail är emakeriet@live.se
Kram Evelina

bakom berget sa...

Va kul att det gick så bra! Då kan man ju känna sig lite extra nöjd efteråt. Jag har oxå planerat att stå på en bakluckeloppis, men jag tror jag väntar tiill vädret blir lite svalare. Jag har (precis som Lisa) lådor står packade.
Ha en fin söndagkväll!
Kram Åsa.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Den som kom på detta med bakluckeloppis var smart, jättebra sätt och ha loppis. När vi åkte hem från stugan idag säger gubben: såg du skylten om loppis. Och ja det gjorde jag såklart! Och helt plötsligt har han vaknat och tycker vi ska kolla lite på loppisar. Att jag inte körde av vägen...men nu gäller det och passa på, alltid roligare och vara två. Som du och din gubbe.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Inspiration i vitt sa...

Hej Jeanette, vilken härlig dag ni ändå hade i värmen. Jag älskar ju sånna loppisar och hade mer än gärna varit där. vad kul att ni fick in en slant på sånt ni ändå inte ville ha längre. Kram på dig/Ingela.

Lantliv sa...

Hej gummman,
bakluckeloppis...vad spännande! Här skulle det behövas som vi samlar på oss. Min man vill nog inte heller sälja men skulle nog bli lika glad då han ser att det fungerar. Det är kul att stå och deela med folk som vill pruta.....eller bara babbla!!! Vilken bra idè med press tallrikarna i ett tidigare inlägg!!!! Vilka dagar vi har ...vi bara slappar ,badar och tar dagarna som de kommer!
Ha det fortsatt underbart,
kramis från mig