fredag 4 juni 2010

Ett ögonblick i historien, omkring Mars 1982.

Om ni lyssnar riktigt noga så hör ni Nog att det är Hans Willius som talar... Ni vet han som alltid berättar om gamla svart/vita foton på tv.
- Får jag presentera min dotter Mika... Vi är och hälsar på några grannar som också fick barn i samma veva... Hon gick då fortfarande under arbetsnamnet "Picklel" senare blev det Klara... Man kan se hennes arm till vänster... I bild finns också anledningen till detta totala glädjefnatt.. nämligen undulaten Sture... En pratande liten fågel... Sekunderna innan fotot tas ha Sture flugit och satt sig på Mikas huvud.... Hon blev inte ett dugg rädd, utan bara jublade. Glädjen till djur har sedan följt henne....genom livet. Detta ögonblick gjorde onekligen intryck på henne. Man kan också se att hon har en härlig ögonkontakt med sin far som sitter brevid... På bilden har Mika på sig en rosa/brunrandig sparkdräkt... Den väcker också minnen till livs... Min Mor dog 14 dagar innan Mika kom till världen... När jag städade upp i hennes lägenhet hittade jag denna inslagen som present...
Fotot har hängt uppe på väggen med en oval passpartou... man kan se hur fotot har blekts...
Tack för att ni tog er tid, att gå med mig längs nostalgins väg... ler. Kram Jeanette

8 kommentarer:

Charmigt lantligt sa...

Hej hej!

Och här sitter jag med tårar i ögonen, så himla söt dotter, sparkdress och beskrivelse. Jaa de berörde verkligen, så jag var bara tvungen att skriva en liten rad.
Önskar dig en trevlig helg.
Kraaaam

Rummet för välbefinnande sa...

Åhhhh, vilken nostaligtripp och jag blir så rörd när jag läser om din mors paket........
Vissa minnen bevarar man som de vore av ädlaste guld.
Tack för att du tog oss med in i minnenas värld för en stund.
Önskar dig en riktigt fin helg!
Kram Mia

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilken härlig bild på din dotter! Och vilken rörande historia, om din mamma och hennes paket...
Kram
Marie

Les Cotrions sa...

Lovely photo of your daughter!!! She was such a pretty baby! She is surely a very beautiful young woman now!!!!
Happy week end Jeanette!!!
Vale

Monica Johansson sa...

Vilken underbar unge redan då, och som hon fortsättningsvis blev. Jag förstår att du gläder dig åt denna duktiga,vackra flicka. Grattis Mika om du läser det här!
Kram Monica

Monica Johansson sa...

Grattis till din examen menade jag :) Monica

Lantliv sa...

Åh Jeanette tack för att du delade med dig...blev så rörd...så vackert och kärleksfullt skrivet.Paketet du hittade griper tag i mig...förstår att den lilla sparkdräkten betyder mycket för dig.
Den lilla undulaten Sture...*ler*...hade också en undulat som var tam när jag var liten. Zanito hette han...vi lekte kurragömma han och jag!!!
Ha en fortsatt fin helg vännen,
kramis Anne-Lee

Lantliv sa...

Var tvungen att gå in och läsa igen..så fint att du delar med dig så...
Din dotter har en underbar blick...säger så mycket! Vilken glädje...den sanna glädje!Ett vackert och betydelsefullt foto....Det du skrev idag fick igång en del känslor...tack!!
kramis