torsdag 11 februari 2010

Så trillar poletten då ner....

Sedan snart tre år, har jag ibland vid liten ansträngning, men oftast i samband med lite större fysisk aktivitet såsom långtur på cykel eller långpromenad fått otroliga kramper i benen. Jag hela tiden trott att det beror på vätskebrist och försökt öka vattenintaget.. dock utan önskat resultat. Här i Januari så började min kära och jag promenera för att öka konditionen och göra oss redo för en cykelsemester framgent. Men efter bara en halvtimmes promenad så har benen stumnat och kramper i såväl vader som lårmuskler kommit. Har googlat och funnit att vätskebrist / magnesium och kalciumbrist kan ligga bakom. Har en burk med snabbverkande kalcium/magnesium som blandas i hett vatten..... Nästan omedelbart släpper kramperna ... men värken efter sitter i musklerna flera dagar..... Till slut har jag nästan blivit rädd för att röra på mig. Jag som alltid vaknar vid 5-6 tiden på morgonen har nu sovit långt in på förmidagen... Ständigt trött in till utmattning.Dock var jag tvungen att göra ett rutinbesök på kvinnokliniken i Uppsala fredagen den 5:e feb.
Där uppdagades någon (inget allvarligt) men en operation skulle så småningom ske. Så jag måste ta några prover.... Blodgrupering blodprov och urinprov.... Sköterskan som tar hand om mitt urinprov utbrister.... men har du diabetes?????? - Nej.... Då måste du ha ätit godis då? Fortsätter hon.... Nä... inte det heller.... Så mera prover tas...Därefter kommer godingen och hämtar mig och bjuder på lunch. Släpps sedan av på staden för en trevlig eftermiddag i butikerna.. Något som jag älskar och kan gå hur länge som helst. Men lusten fanns inte riktigt och redan efter någon timme var jag utpumpad och håglös.

Bestämde mig för att ta tåget hem. Tänkte att det säkert är någon förkylning på gång...

Väl i Knivsta började jag en sakta vandring hemåt. I vanligt fall en rask promenad på 10-15 minuter. På vägen hem går jag under en viadukt och sedan kommer en trapp. På första trappsteget får jag kramp... i vaderna och ena insidan av låret... Det gör så jävla ont så det nästan svartnar för ögonen... Provar att ta nästa steg... men det gå inte... står still och försöker fokusera. Sakta sakta släpar jag mig hem tar nästan en timme. Dricker min häxblandning och krampen försvinner.... lägger mig för att vila och somnar in stenhårt en och en halv timme... När jag vaknar har jag superont i muskelfästena i vaderna... och kan knappt gå... och i måndags ringde läkaren och berättade... Jag har "fått" diabetes.. och värdena är skyhöga... klockren diabetes som hon uttryckte det... Tydligen så når insulinet inte ut till musklerna längre.. därav kramperna.... Så nu sitter jag här och ska vilken minut som helst bege mig ner till läkarcentralen...Träffa läkaren och börja kampen till ett hälsosammare liv... Nu börjar en tid med att förändra min livsstil... mat motion och medicinering...

Jag känner mig liten och ganska rädd.... 40 år i krogbranschen har gett mig ganska dåliga vanor då det gäller mat på regelbunden tid..... Man äter när man har tid.... om man har tid..... vilket man oftas inte har.... Men nu måste jag förändra mina vanor.... Det måste gå....

Kram Jeanette

10 kommentarer:

Desiree sa...

Stackaren! Tänker på dig...

Hannis sa...

Det är en oerhörd omställning när man blir sjuk.
Och framför allt mycket tankar och känslor som rör på sig, konstigt vore väl annars?

Jag skickar massor med kraft och stor kram till dig!
Hannis

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Men oj så jobbigt! Det var ju inte bra, men ändå skönt att få reda på vad det beror på, och att man kan åtgärda med hjälp av mediciner osv...
Ja, jag säger som Hannis, det är en stor omställning när något händer med kroppen...

Kram
Marie

Les Cotrions sa...

Hello Jeanette! I'm sorry for you! Try to see the positive side...a more healthy life will be better for you (and for us all)! Your skin will be so bright with a correct diet!
Take care!
Hugs
Vale

Madame B - Vintage & Chic Antique sa...

Hej Jeanette. Inget kul när man bliver sjuk, men nu har du fått veta vad som är fel. Jag tror att du vänder detta till ett nytt och mera hälsosamt liv för dig.
Lycka till min vän.
Kram

Viola sa...

Det där låter kämpigt vännen, förstå att du känner dig liten och rädd, jobbigt när hela ens tillvaro måste förändras..

Du får nog en tuff tid framöver innan du kommit in i din nya livsstil men du verkar alltid så glad och full av energi så detta kommer du att fixa..

Sänder över en bamsekram, VIOLAN

Rummet för välbefinnande sa...

Åhhh, men - så synd att höra att du är sjuk! Men, vet du. Jag tror att det är så mycket jäklar anamma i dig så att du kommer att vända detta till något som faktiskt ger dig en hel del positiva saker framgent. Ja, det är en del att ta tag i, det förstår jag, och jag förstår att det känns jobbigt. Men, du ska se att det blir bra sen min vän.
Skickar dig i alla fall en styrkekram och hoppas det går bra för dig.
Kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Men gumman, det här var inget bra. Så jobbigt för dig, men så bra att du vet vad det är. Ju fortare du fick hjälp desto bättre. Förstår att du är ledsen och orolig, inte konstigt, så mycket nytt att ta till sig på en gång. Men det här fixar du det är jag säker på. Var rädd om dig vännen.
Varm kram
AnnaMaria
Ps, så glad att du är med i min utlottning

oddi sa...

Håller tummarna för dig att du kommer att må bättre när bahandlingen börjat!

Styrkekramar till dig!

Annika

Lily´s nya... sa...

Så läskigt men samtidigt bra att du fått veta varför du fått kramper m.m. En stor omställning..
Tänker på dig!
Många många kramar och Tusen Tack för dina rara ord hos mig!
Lily