lördag 2 januari 2010

Lite nyårstankar

Naturen är så obeskrivligt vacker just nu. Det knarrar om fötterna och snön gnistrar. I dag har solen tittat fram några timmar. Annars är här lugnt och skönt, vi umgås, äter god mat och bara är. Några nyårslöften har jag inte givit, men en inre revision av mig själv fortgår. Visst skulle jag må bra av att gå ner i vikt, röra på mig mera och så vidare.... men den inre jämnvikten sätter jag högre. Snällhet och artighet är två dygder som jag värdesätter. Tycker att snällhet är en underskattad egenskap. Världen skulle se mycket bättre ut om vi var snälla mot varandra. Det betyder ju inte att man blir flat och undfallande, utan bara att man behandlar varandra med respekt. Livet behöver kanske inte vara perfekt för att vara underbart... Jag tänker att det är nog bäst att må bra när man har chansen.... än att vänta på det perfekta tillfället... för det kanske aldrig kommer. För enligt mig så får den som väntar på något gott... alltid nöja sig med det som blir över..... Så jag ska försöka att leva i nuet, och göra det bästa jag kan... av min och de mig närståendes tillvaro. Sen om andra alltid tycks kunna bättre är en helt annan saga.... Så att hjälpa till när det behövs, och att inte glömma det lilla ordet tack, ska bli mina ledord, när jag nu går in i ett nytt decenium. Tack för ordet.... tillvarataer goda människor.
Kram Jeanette

12 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Hej goa Jeanette!

Kloka ord och mycket vackra bilder!
Oj jag inser att jag missat mycket här den senaste tiden. Har inte suttit så mycket vid bloggen de senaste veckorna.

Strålande vackra vinterbilder..jag njuter!

Kram och ha en jättefin helg!
Mia

Viola sa...

Kloka tankar min vän..man har nog kommit till en fas här i livet där man uppskattar lugnet och stillheten mkt mera..en del saker är inte så viktiga i livet längre...känner verkligen att jag hamnat nu rätt..älskar mitt nya liv på gården och har ingen längtan in till stan igen,. tala om att man stressat ner denna tid efter olyckan, så den hade något gott med sig den oxå..hoppas ditt år har börjat på allra bästa sätt, kram din bloggvän VIOLA

Richie's 2ts Inspires sa...

Verkligen fina ord att ta med sig ens hem.

Tack för att du dela med dig dina tankar.

Önskar ett gott och långt liv ...

Lantliv sa...

Så sant skrivet...

Tack min vän för dina fina ord hos mig....visst har vi haft ett härligt bloggår....så många glada skratt - glad att jag mött dig här...det känner vi båda. Vet inte om jag slutar blogga eller om jag kommer tillbaka med ett inlägg då och då...vi får se! Nu skall jag ta det lugnt ett tag....komma ner i varv...känns bra!
Du Jeanette vi hörs snart igen...det vet du,
stor kramen Anne-Lee

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var fina tankar inför nya året, den med; den som väntar på något gott ska jag komma ihåg. Och snäll det ska man vara.
God fortsättning min vän
Kramisar
AnnaMaria

Hannis sa...

Klokt skrivet!
Och snällhet tycker jag om.
Har aldrig förstått varför det ska vara så svårt att bara vara lite snäll?
Det ger så mycket tillbaka om man kan ge lite omtanke och värme till andra människor.

Så jag önskar dig ett välmående, njutande och glädjande år=))
Kram Hannis

Les Cotrions sa...

Hello my friend! You're right about everything! You made a very nice post with wise words and gorgeous photos!
Happy new week!
Vale

Mitt hvite hus sa...

Heisan..

Godt Nytt år... for et klokt og herlig innlegg... liker tanken og ønskene dine veldig godt..

Klem Kerstin

Bleudelavande sa...

Hi my friend, finally my computer works, so I can tank you for your lovely wishes and I can wish a very happy new year full of love and serenity!!!!
Such wonderful words you wrote for this new year!!!!!I love very very much,and I'm totally agree with you!!!!I wish you all your dreams come true!!!!
Have a nice week and see you soon.
Kisses

Rummet för välbefinnande sa...

Tack Jeanette! Vad glad jag blir. Det stärker så gott att få fina ord sådär.
Håller med dig helt och hållet. Visst är det en förtrollande känsla att leva i nuet, att vara tacksam och glad för det man har och faktiskt våga förvänta sig bra saker i livet.
En stor kram till dig!
Mia

Lily´s nya... sa...

Tack för dina rara ord hos mig!

Så kloka och fina tankar! Jag håller med, snällhet och artighet är underskattade. "Kostar" så lite att vara det..

Underbara bilder! Vi får lite mer snö här också..

Ha de gott
Många kramar Lily

Karin Lindström sa...

Hej Jeanette!

Så bra skrivet! De orden skulle kunnat komma från mig, men jag kan inte uttrycka mig. Det är tur att det finns andra som kan sätta kloka ord på pränt *ler*. Det är alltför många som inte lever idag, utan väntar på bättre tider. Men det blir inte bättre sen om man inte stannar upp och lever idag. Det är ju som jag tror John Lennon sa "att livet är det som passerade när du var upptagen med att göra planer för framtiden" eller något i den stilen. Men man måste ju så klart ha visioner men inte bara det:)


Kram på dig nu min vän och tack för alla underbara bilder och inlägg hos dig!

Karin