fredag 30 oktober 2009

En helg för reflektion och kontemplation.


Man går inte igenom livet utan att drabbas av sorg.... Båda mina föräldrar dog unga... (båda var i 50-årsåldern) Och egentligen fick jag aldrig riktigt lära känna dem... speciellt min far, som jag valde bort i ungdomligt oförstånd. Det är något speciellt med att vara vuxen.. och ha sina föräldrar i livet, tror jag. Brukar tänka på det i min relation till min nu vuxna dotter. Man möts på något sätt på ett jämlikt plan..

Idag ska vi går till min makes föräldragrav och smycka och tända ljus. Elin och Olle, som jag aldrig träffade, men som jag småpratar med nästan varje dag. Jag bor i det hus som de byggde på 50-talet. Vi har orginalmålningen kvar på köksluckorna... lite skamfilade av åren... där i köket brukar jag tänka på Elin. Det här var hennes dröm. Vi tar ofta all modernitet förgiven... men här i detta kök, slog hennes dröm in. Då är det på sin plats att tacka och säga: "Jag lovar att förvalta din dröm Elin och vårda ditt hem."
Vi tar också en sväng in i kyrkan. Där tänder jag ljus för mina föräldrar.
Lite tankar från mig i Alla helgons tid....
Ta varandra tillvara.
Kram Jeanette

15 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja, det här är minnenas helg. Inte för att man inte tänker på dom som inte finns med oss annars. Men den här helgen blir det lite extra. Min pappa dog också ung bara 69 år. Han valde sin grav ute i skogen, hade lite krångel med myndigheter. men det löste sig. Han ligger på toppen av ett berg och ser ut över hela bygden...
Önskar dig en fin Allhelgona
Goa kramen
AnnaMaria

Les Cotrions sa...

Hello Jeanette! This is a special week-end to remember beloved people who aren't here anymore....our memories are the better way to let them be still alive!
A nice week end for you!
Vale

Hannis sa...

Har varit på begravning i veckan av en vän och tankarna blir både ljusa och lite mörkare i allt det.
Framför allt vaknar mycket minnen, även om dom som inte finns kvar sedan tidigare.

Fint skrivet av dig tycker jag!

Ha en fin helg/
Kram Hannis

Lisa sa...

Så fint skrivet av dig. Man ska vårda de relationer man har idag, man vet ju aldrig när de helt plötsligt tar slut. Min mamma gick bort för ett par år sedan, kanske väntat men ändå inte, hon fanns ju alltid där och skulle alltid finnas trots sjukdom. Man hann ju inte riktigt med att säga och göra allt man ville...
Kramar till dig - Lisa

Lantliv sa...

Fint skrivet Jeanette....länge sedan jag tände ljus i kyrkan....det skall jag nog göra och visa småpojkarna den traditionen. Tända ljus för min far som jag inte heller lärde känna....fick en plastpappa då jag var 3 år...han blev som min far. Pappa drog sig undan....så sorglig tanke....stackars pappa.
Plastpappa är också borta...världens finaste...
Visst är det underbart att få ha ett vuxet förhållningssätt till sitt barn....blir på ett nytt härligt sätt....dialogen ändrar karaktär,
Ha en fin helg Jeanette
kram Anne-Lee

STENLYCKA sa...

Hej Jeanette!
Tack för din rara hälsning. Det känns så gott när någon tänker på en.
Har varit vid graven idag och tänt ljus och pratat lite med mor och far.
Det blir en tung helg, på söndag är det minnesstund i kyrkan då de tänder ljus för mor och alla andra som har avlidit i hennes församling, under detta år.
Du skriver så vackert så jag blir rörd.
Ha nu en jätte härlig helg och många kramar till dig från mig

Anonym sa...

Vad du skriver fint, Jeanette!!

Viola sa...

Firar denna helg med lugn och stillhet, många ljus och eftertanke...och saknad efter dom nära och kära som inte längre finns med..undrar..har du tags..vita som du kan sälja till mig, söker som en tok efter vita som jag ska ha till dukningen vid julreportaget, i så fall kan du väl maila: viola@romantiskating.se, ha en skön kväll, kram

Lantliv sa...

Grattis vet du...du är den lyckliga vinnaren av min tävling...kul va...maila mig din adress....
Kramis nu ska vi äta räkmacka...favorit i repris
Anne-Lee

Hanna sa...

Så vacker bild och fina minnen duhar.
Hanna

Anna tassar in sa...

Grattis till vinsten hos Mrs Lee..jag var ju tvungen att kolla upp dig lite kände jag..och du vilken trevlig blogg du har..bra jobbat..

Jaja sa...

Vilken mysig dag ni verkar ha haft i minnenas tecken!
Boar hemma hos mig och fastnade för dina vackra bilder. Nyinflyttad och är scraptokig jag med, så hit kikar jag in igen :-)

Kram

Lilla huset på prärien sa...

Så fint skrivet tycker jag! Det ÄR viktigt att ta hand om varandra och inte ta varandra för givet för mycket. Det är svårt ibland men när man får sig lite påminnelser mellanåt tänker jag på det.

Gulligt med din mans föräldraarv som du fortsätter att förvalta!

Kram Jenny

Inspiration i vitt sa...

Så fint du skriver om dina kära. Är ledsen för din skull att dina föräldrar gick bort så tidigt.
Kram på dig/Ingela.

Mitt hvite hus sa...

Så fint du skriver... ja helgen er en minnens helg... og den kan nok være tung for noen...

Håper helgen har vært fin ellers..

Klem Kerstin