tisdag 28 april 2009Man kan ju tro att jag har blivit tokig.... Regn... Men nu behöver rabatterna regn och gatorna behöver tvättas... Tog nyss en tidig trädgårdstur i morgonrock och med kaffekopp. Överallt spiras det... men med lite regn så skulle det bara knaka... av växtverk. Allt verkar ha klarat den långa och ganska stränga vintern. I helgen som gick fick träd och buskar sig en dos kogödsel... Rosenrabatten blev beskuren... köpte för två år sedan en marktäckande ros... jo pytsan... stora tjocka meterhöga utskott över hela rabatten.... Ser bara risigt ut... dessutom skulle den vara röd... den är i bästa fall hallonröd.. för det mesta rosa... Ack ja.... Är det någon som har en idé om hur att göra med trötta pioner...? För två år sedan så bytte vi avlopp hela vägen ut till gatan... (ett sysifosjobb) men då tvingades vi att flytta två 50-åriga pioner... båda har tagit sig... men den ena är lite ledsen... Jag behöver råd... Vet att jag ska vara tacksam att de överhuvudtaget klarade flytten... men jag vill att den ska må bra.
Tillvarater där ute...... Jeanette

6 kommentarer:

Elins tittskåp sa...

Så vackra bilder med dina turkosa tillbehör, det andas frid och lite gammeldags tillbaka, tänker på mormors hörnor. Tyvärr har jag inte några goda råd ang pioner, men de kanske tar sig efter hand, tycker att jag har märkt det själv när jag flyttat pioner. Ha det gott i solen och kramar. Birgitta

HEMLÄNGTAN sa...

En trädgårdstur i morgonrock och kaffekopp...låter helt underbart!

Tyvärr har jag inget råd om trötta pioner.

Stenlycka sa...

Tänk i går kväll kom det lite åskregn hos oss så idag är allt mycket friskare och renare på något sätt.
Vi flyttade en gammal pion från min mans föräldrhem och den såg heller inte glad ut på flera år. Inte lätt att bli flyttad när man bott på en plats i många år. Men nu har den slutat att tjura så i fjol blommade den med många blommor.
En orsak kan vara att man sätter pionen för djupt rötterna skall bara ned ungefär 5 cm under jorden.
Hoppas den repar sig!
KRAMAR

Birgitta sa...

Hj! Ännu en ny bekantskap. Jag har tittat mej omkring hos dej och njutit av alla vackra bilder och texter. Jag har inga gröna fingrar, så jag kan inte ge dej några råd. Alla kan inte ha det.
Jag kommer snart tillbaka till dej.
Ha en fortsatt skön vecka.
Kram från en annan Birgitta

Creations by Lisa sa...

Åhh så smaskiga dina turkosa krukor och vaser ser ut...nästan som godis :-) Jättefint.
Kram Lisa

Efter behag sa...

Hejsan

Vilka vackra bilder, den grönturkosafärgen färgen på dina saker är ju helt underbar. Trevligt att få ta del av din blogg.


Hälsningar Ann-Louise