Med mitt danska påbrå så kommer längtan varje år efter Röd gröd med flöde. När nu Icahandlaren på orten vräkte ut svenska jorgubbar för det facila priset 17 kr/litern, var det bara att ställa sig vid spisen.... Köpte 2,5 liter och storkokade... går bra att frysa in. Här kommer ett recept.... på en liten mindre sats.
Mina mandelspån var slut... men det går lika bra med hasselnötter... Ler
1 dl blandsaft
3 dl vatten
1 dl socker
2 msk potatismjöl
500 gr jordgubbar
En halv vaniljstång.... eller vaniljextrakt i påse finns på bakavdelningen
Serveras med lätt vispad grädde och mandelspån.
Koka upp vatten socker och saft.
lägg skivade jordgubbar och låt koka till gubbarna är mjuka. Blanda lite av spadet med potatismjölet och häll tillbaka under omrörning.
Tillsätt fröna från den halva vaniljstången eller vaniljextraktet och låt svalna.
Servera isande kall, med grädden och mandelspånen..
God apetit och smaklig spis... siger vi i Danmark...
Mina mandelspån var slut... men det går lika bra med hasselnötter... Ler
2 kommentarer:
Jag tycker det är godare med röda vinbär. mormor gör jättegod rödgröd
Jag tycker det är godare med röda vinbär. mormor gör jättegod rödgröd
Skicka en kommentar