Så här blev dukningen till nyårsfesten.
Förätten blev hummersoppa med brödkrutonger. Till det lite bubbeldricka.
Varmrätten, oxfile med rostade rotfrukter och potatis, serverades med rödvinssås. och så en jättegod grönsallat till förstås.
Till detta drack vi Faustino, en spansk rioja.
Som dessert gjorde jag Nicklas (från tv) Krossade Italienska mandelskorpor. På det en röra av Vispad grädde och lemoncurd. Toppas med iskall Lemoncello Italiensklikör.
Som vickning traditionell Jansons frestelse. med kall nubbe och öl. Hembakt hårdbröd med Västerbottenost.
Samma dukning till släktmiddagen den 3 januari.
Men då såg meny annorledes ut.
Till förätt aven denna gång en soppa.
Men denna gång en traditionel consume.
Varmrätten blev Biff Rydeberg. Tärnad råstekt potatis tillika med tärnad oxfile. Serveras med rå äggula och hemmagjord senap.
Blanda en burk Creme fresh med Colemans senapspulver kanske 2msk pulver och lika mycket socker.. rör flitigt och lå stå så den sväller.... så ljuvligt gott.
som dryck, helst välkyld AAlborgs jubileum och en god öl..... men det funkar också med ett glas rött. Det var faktiskt helt ljuvligt gott....
Välbekommen.
1 kommentar:
jag och Per pratade med varandra häromdagen och ...vi här ÄLDRIG varit tillsammas på midsommer, Julen eller någon fest...
tråkigt! :(
Skicka en kommentar