torsdag 25 oktober 2012

Hösten går in i sin mörkaste period.

 Nu är det en månad kvar till Advent...... och den är dyster..... kylan och mörkret tar över.
Dax att sätta på dubbdäcken på cykeln.

 I butiken är det mycket svart just nu, men med lite sköna accentfärger.
 I tisdags var jag en sväng in till Uppsala och såg att alla butiker så gott som börjat med julförsäljningen. Jag blir lite kluven över detta, själv älskar jag julen och älskade en butik som fanns i Sthlm förut, där de hade en monter med julpynt året om... Men många tycker det är förskräckligt..... och jag vill starta upp julen i butiken till första advent... Men rent krasst försäljningsmässigt så är det värdelöst.... De presumtiva köparna får sitt behov tillfredsställt på annat håll och lystmätet över julen blir tillfredsställ annorstädes.... inte så bra.... tål att fundera på detta... 
Vad tycker ni? 
På min uppsalatour härom dagen var jag in till min älsklingsaffär Papper på
Vaksalagatan 14
753 20 UPPSALA
Hittar ingen hemsida just nu men återkommer om det. 
Två tjejer driver denna lilla oas. Här finns papper på längden bredden och tvären... Vackra band och annat smått och gott.... allt man kan behöva för kort och pakettillverkning. Dessutom är det extrem vackert och tilltalande inrett och uppdukat.... Väl värt ett besök om man gillar papper.
Nu väntar tre dagar i butiken, med massor av Julförberedelser,
och nästa vecka hälsar jag Carita välkommen i butiken. Hon ska sköta och hem och butik, för jag åker till Berlin i dagarna fyra!
Undra om de börjat julskylta i Tyskland.... bäst att ta stora väskan med.... ha ha!
ha det mina pärlor.... 

4 kommentarer:

STENLYCKA sa...

Godmorgon kära vän!
Vilka underbara bilder som du visar från din butik, de svarta möblerna var så snygga.
Jag gillar julen men tycker att många större varuhus börjar alldeles för tidigt med julsaker och jag förstår att det då har till följd att alla andra butiker måste hänga med. Men jag lockas ändå inte att köpa förrän jag kommer närmare advent.
Vad kul att du skall besöka Berlin jag skall snart också ut och resa, det blir den årliga veckan till varmare land med man och goda vänner. Detta år skall vi pröva Teneriffa och förhoppningsvis skall vi få lite sol och värme innan vintern griper tag i oss här i Sverige.
Ha det nu så kul med allt julpyntande i din affär och en underbar resa önskar jag dig!
Var rädd om dig!
Kram Raina

Majberggrens's Värld sa...

Jag håller med dig och det tror jag att jag inte är ensam om. Julen ska inte vara bara ett jippo som börjar i oktober. Jag tror du kan skapa en ny kundkategori om du börjar julen första advent...många är väl vi som minns när affärernas julskyltning var lite "hemlig", med papper för fönstren som togs bort på skyltsöndagen (du kanske kan ha särskilt öppet då med pepparkakor o dryck). Då får man något att längta till och presenten blir inte ett måste förhoppningsvis, utan en julgåva med omsorg.

Sussie sa...

Tack för dina härliga tips idag och färgprovet. Lovar fota när det e klart och skicka till dig, men troligen inte förns nästa år. Du är en människa som man mår så bra av och träffa.Man e full av energi när man kommer hem. Tack en en gång!! Syns snart igen//Sussie

Pysselpalatset sa...

Tack själv Sussie, För dessa rara ord... värmer djup. Fru Larsson / Alias Jeanette