måndag 19 juli 2010

Så är man igång igen,

Jeg snakker dansk og Arne og mig spiser smörebröd.... men här ligger jag och njuter i 20 gradigt vatten. Vi befinner oss i Helsingör på Marienlyst camping.
Ytterligare en liten pärla på vårt pärlband av härliga platser. Jag har alltså Sverige bakom mig och Danmark framför. Vi började morgonen med nybakta rundstykker och dansk lagrad ost och kaffe. Sedan en lång promenad i vattenbrynet. Därefter tog vi cyklarna och trampade åstad längs ettt vidunderligt vacker kustlinje. Vägen var kantad av små vackra hus. Detta lilla lila hus var jag bara tvungen att få visa er. Herrn i huset bjöd in oss för att titta på haven på baksidan. Stolt visade han och frugan upp sitt paradis. Och vi kunde bara instämma... Trädgården var inte stor men bedårande vacker och med många orginella instalationer och det mesta gick i lila.
Här en smal gränd inne i den gamla delen av Helsingör.
Nu när datorn är i gång så lär jag väl titta in snart... tills dess önskar jag vår husvakt Sven-Olof och alla er andra en god sommrkväll.
På gensyn, Jeanette7 kommentarer:

Angels & Roses sa...

SÅ vackert det verkar vara där ni är och ett svalkande dopp, är vattnet kallt? Må gott kram

elsamarianne sa...

Du är på en av mina favoritplatser i hela stora världen. Hoppas få att komma ner en gång innan det blir höst och rosorna blommat över.
Ha det så gott
önskar elsamarianne

Les Cotrions sa...

What a lovely little house and garden Jeanette!!!! Just an enchanting place!
I see you enjoyed your bath!
Enjoy nice Summer days!
Vale

STENLYCKA sa...

Hej!
Hvad vidunderlige billeder!
Förstår att ni har det underbart och vilken härlig badbild på min favoritbloggerska! Det blå huset var så gulligt.Gillar taket och så gillar jag trädgården!
Nyd livet og have det godt!!!
Knus fra Raina

Birgitte sa...

Hej Jeanette,
Og velkommen til Danmark. :-))
Søde du, jeg har netop ferielukket fredag og lørdag i denne uge, men har åben torsdag, men der har jeg afløser på, da jeg selv er til messe. Du skal alligevel være så hjertelig velkommen, hvis i beslutter jer for at køre, men jeg ville jo gerne have hilst på. ;-(
Klem Birgitte

Mitt hvite hus sa...

Heisan

ååå som dere koser dere og nyter feriedagene... herlig...det finnes så mange fine perler rundt i Sverige og Danmark...ja Norge også...

Kos dere og nyt dagene....


klemmer Kerstin

Älskade pion sa...

Vilken härlig semestertripp ni verkar vara på,härligt,vackert.;)Ha en toppenvecka.Kram Ulrika