tisdag 27 juli 2010

Kommer ni ihåg, när jag var i Norrskedika...
....och sålde lite prylar på bakluckeloppisen. Naturligtvis så handlade jag lite också... Så när molnen hängde tunga i morse så passade jag på att dona lite i mitt vitrinskåp i köket. Den här broderade hyllremsan var ett av de små fynd jag gjorde. Den är alldelesbedårande vacker för att citera allas våran Viola... ler . En meter drygt den stora längden och två små... så kanske blir det en gardinudd framgent... vem vet?

I går så kokade jag gelé på röda vinbär... men inte har den stelnat inte.... trots att jag var så noga med omräkning av vatten socker och pektintjosan... Någon som vet om man kan koka om och ha i mer pektin... vore tacksam för svar... Arne är i färd med att gräva ur för den kommande carporten... ett smärre helvete då det är mer sten på platsen än i hela småland... Ack ja..

Hoppas ni har det gott i sommarsverige.... kram Jeanette

6 kommentarer:

elsamarianne sa...

Tyvärr så är jag ingen hejare på vinbärsgelé... överlåter till kunnigare.
Men vilken fin remsa du hittade! Ska på bakluckeloppis på fredag med en del prylar och jag hoppas givetvis få med nåt roligt hem också.
kram
elsamarianne

Lantliv sa...

Vill först och främst tacka dig för det gulliga kortet som kom idag....du är så rar! Tack....blir så glad för vykort....det är något speciellt med dem!
Jag kokar om .....har problemet med att saker och ting blir för tjockt! Kokar upp...i med vatten , kanske socker! Testa en burk om inte annat.Vilken dag vi fick idag....mmm! Bad och greja ute+ härlig middag som stora tjejen fixade!
Ha en härlig onsdag,
kramis Anne-Lee

Viola sa...

Aldrig kokat gelé..köper min utav en gård och säljer den i butiken...:D

DU den remsan var ju bara för rar, så himla fint det blev, är ju så svag för rött och vitt..

Ännu en grå dag men det gynnar nog affärerna..:D är ju affärskvinna nu och har börjat att tänka på ett helt nytt sätt...HAHA..

KRAMEN

Älskade pion sa...

Vad fint du har gjort det.Nja,jag vet inte riktigt jag heller hur man gör.Jag kokade på svarta vinbär förra året och den gelen blev hård kan jag säga.;) lycka till1 Kram Ulrika

bakom berget sa...

Hej i regnet! Här vräker det ner idag. Precis som hos dig, antar jag. Jo, det är väl klart att jag avslöjar var det ligger. I hamnen i Norrtälje. Du vet, där restaurangbåten ligger. Stället är verkligen värt ett besök. Det skulle vara jättekul om vi kunde åka iväg på loppistur tillsammans nån gång. Det är ju inte så lätt att hitta "likasinnade" du vet.
Men jag vet inte om jag kommer att hinna åka tillbaka dit, än på ett tag. Idag blir det en tur till Morgongåva. Ha det så gott!
Kram Åsa.

Angels & Roses sa...

Inte kan man sälja nåt utan att köpa hihi det kan inte jag heller. Å så gott med hemma gjord gelé. Kokade mycket av det när man hade hus, både rött och svart. Mums till allt. Kram