tisdag 11 maj 2010

Efterlysning....Vart tog våren och värmen vägen? Men trots allt så går det sakta framåt i rabatterna. Alliums gröna blad reser sig stolt i rabatten och i bladvecken ser jag blomställningarna på väg. Påskliljan lyser intensivt i en lång rad...Men fröna vill inte gro utan värme.
Men vi har satt potatis i krukor... Första gången vi provar det. I den nya drivbänken som godingen har byggt, har vi satt frön till runda små squash, morötter, rädisor, lök och krasse. Vi är som sagt redo för värmen.....Nu stundar en lång och skön ledighet. Många har nog tagit en extra dag på fredag, i år så försvann 1maj (lördag) och den 6 juni är på söndag... så visst behöver vi lite längre sammanhängande ledighet. Själv ska jag till Nacka och vara med småkillarna och deras mor en stund... ska bli riktigt skönt. Sen ska jag bara lapa sol och kanske grilla lite gott... Allt gott till er kram Jeanette

6 kommentarer:

Lantliv sa...

Se vilken fin drivbänk...har laddat med pallkragar .....men inte kommit igång än. Så kallt! Ledig nu i 4 dagar då ska hon fixa de 6 rabatterna som är kvar att rensa + göra iordning drivbänkarna! Har fönster på loftet...måste kolla hur stora de är! Ja våren kom av sig men jag tror att den kommer till helgen!!!! Hur mår du nu? Själv mår jag helt ok...bara jag får min sömn så blir det bra!
Ha det nu så fint goa Jeanette
kramis Anne-Lee

Monica Johansson sa...

Hej! Odlingsbänkarna blev otroligt fina! Hoppas nu att värmen kommer också, det kändes ju lovande idag faktiskt. Ha det så gott! Kram Monica

Känslans väg sa...

Visst har det varit senare vår i år?! Det känns så i alla fall. Idag sken faktiskt solen en stund, men det verkar bli rena rama regnkaskaderna här under dagarna som kommer.
Så fin drivbänk du har. Saknar allt det där nu när jag bor i lägenhet. Saknar kryddörterna som jag hade och alla underbara blommor. Men, det kommer längre fram. Nu har jag konstblommor på balkongen "fniss"
Jo, det finns faktiskt några blommor som lever också.
Nu beställer vi solsken tycker jag, eller hur?!
Kram på dig!
Mia

Les Cotrions sa...

Hello Jeanette! We have a bad weather here too...not cold but rainy...sun surely be back...and soon I hope! I like your greehouse...and I think it'll be useful!
A nice rest of the week!
Vale

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja, jag undrar också var värmen har tagit vägen? Behöver lite sol också...
Härlig drivbänk ni har fått till! Där ska det väl växa bra, även om det är lite kallt.
Kram
MArie

Älskade pion sa...

Visst är det tråkigt när det inte händer något i rabatterna.;)Hoppas på lite värme nu snart. Ha en skön långhelg. Kram Ulrika