torsdag 1 april 2010

I år tar jag banne mig bussen,
Bara så ni vet! Det blir inte något av detta med kvaståkandet. Det är inte längre ett värdigt sätt att fara fram över landskapen. Kallt är det, och kvasten är kvistig och förstör bara mina leggings. Katten får ont i öronen, och jag får dras med nackspärr långt in mot midsommar. Så jag har bestämt mig... Jag tar bussen. Är det någon som vill hänga med så är här gott om plats. Här finns både minibar och toa... ha ha. Och det bästa av allt, när vi väl når Blåkulla så är vi vackra som få... inget vindruffs, ingen make up som rinner nerför kinderna. Nätstrumporna utan maskor, lagom salongsberusade och redo att slänga sig in i festiviteterna. Har dessutom hört från initierad källa att en överraskning väntar.... I morgon är vi med och inviger Blåkullas nya spaanlägggning. Lerinpakning, massage och annat lyxigt.... Nu kanske någon sitter där hemma och rynkar på näsan och säger... att det är totalt traditionsvidrigt..... Men det handlar helt enkelt om förhandlingsförmåga.......... Den sista förändringen var när vi fick kaffekannan på 1700-talet... Så det var dax nu!!!!


Vi syns väl, kram från häxan Jeanette

18 kommentarer:

Lisas torp sa...

Ja, jag skrattar högt denna skärtorsdagsmorgon åt dej Jeanette!

Och jag blir så himla glad över att äntligen Blåkulla hänger med i tiden lite!!!

Väl mött då - med buss eller kvast - det är frågan...nu blir jag riktigt fundersam...!!!
Kram
Lisa

bakom berget sa...

Nääru! Inte går jag ifrån traditionerna inte! Jag vill susa fram under stjärnorna med vinden i håret. Och förresten....jag har ett inbyggt värmesystem i min gamla kvast. Det, är det längsta jag sträcker mig i moderniseringen!
Men hur som helst....Vi ses på festen!
Kram Åsa.

Rummet för välbefinnande sa...

Ahhhh du är allt för skön du! Kan se oss sittandes där i bussen, förväntansfulla som få med varsin liten häxbrygd i handen..........
Förändringar behövs ibland och steget från kaffepannan till bussen är ganska stort tycker jag. Så stort så det kanske är därför en del helt enkelt inte kliver - men, det är klart det går. Bara man vill, eller hur?

Det har väl varit lite si så där med tiden ett tag här *ler* och jag har väldigt lätt för att fastna där nere i källarlokalen kan jag säga - där "undar jordi"
Men, under helgen ska jag faktiskt slita mig och åka bort några dagar. Bara koppla av lite med tystnad och lugn som hedersgäster.
Nu har jag börjat uppdatera och lägga ut lite bilder på webshopen - och mer lär komma. Du har länk från högersidan på bloggen, från hemsidan.

Nu får du ha en god resa och jag hoppas verkligen att du hinner med bussen hem också. Annars kommer det bli tomt här till veckan!!!!!!
Kram kram Mia

Elsa och Helena sa...

Klart vi syns i Blåkulla! Men om jag tar bussen vet jag inte...har just köpt mig nyaste kvastmodellen, så det kommer att gå snabbt i år!! Ångrar jag mig så hör jag av mig:)

Önskar dig en GLAD PÅSK.
Kram Helena

Lilla Provence sa...

Hoppas du får en fin påsk vännen

http://www.lillaprovence.se

Karin Lindström sa...

Jag gillar nytänkande så jag hänger med på bussen *skrattar*.

Ha en riktigt skön och avkopplande Påsk!

Varmaste kramarna

Karin

Kamomilla sa...

Du är kul du :)
Ha en härlig påsk med eller utan kvast! ;)
Kamomilla

EVA AGNES sa...

Självklart hakar jag på den bussresan till Blåkulla.
Tycker också att man börjar bli väl gammal att dra omkring på kvast.
Gullekramar till dig och de dina.
Eva Agnes

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag bokar en plats på bussen! Bra idé du fick här.
Önskar dig och din familj en fin och Glad Påsk.
Stor kram
AnnaMaria

Romantiska Hem sa...

Hej Du Rara!
Jag ville bara kika in och önska dig en riktigt trevlig påsk! Kram Petra

gamla skolan sa...

Haha ! Där har du fångat dagens moderna påskhäxa , på pricken !! Jag tror jag gör dig sällskap på bussen , som du säger, man är trots allt rädd om både make up och nätstrumpor ! Önskar dig en riktigt glad påsk ! Kramar Susanne / den gamla skolan ♥

Betongängeln sa...

vi möts med buss eller kvast...vilket som
Glad Påsk och kram

Hanna sa...

Glad påsk!
Kram
Hanna

vita zara sa...

Hejsan
Vilken härlig läsning.
Vill bara titta in och hälsa dig en underbar påsk.
Kram Zara

Anonym sa...

Eftersom det lär vara nästan bara kärringar på påskaftonsdansen i Blåkulla, tycker jag att du ska ta med dig kvasten så att det finns någon att dansa med. Eller får man betala tillägg för att medföra kvast på bussen?
Själv avstår jag från Blåkulla i år. Tar istället med mig gubben till påskaftonsdans i Parken.
Önskar dig en riktigt GLAD PÅSK.
Kram
Lena A

Birgitta sa...

Glad Påsk från Björklyan

Älskade pion sa...

Du är rolig du. ;) Klart jag följer med på en spa behandling,gött. ;) Ha en härlig påskhelg. Kram Ulrika

C De-sign sa...

Ja, det var en mycket bra idé!!!! Jag tänker ta det lugnt och njuta av ledigheten....såååå skönt! Ute kvittrar fåglarna och snön är BORTA!!! Stor GLAD Påsk-kram fr C