tisdag 2 mars 2010

Plockar in våren, till trots


När Mars månad nu är här, så tycker jag att också våren ska komma. För att besvärja det kopiösa snötäcke som ligger i så höga berg nu, så att det är hart när omöjligt att skotta... Orkar inte längre kasta upp snön...med full skovel. Får ta många gånger, så man orkar slänga upp den nya snön på toppen... Men jag har vår i fönstret mitt... En i mitt tycke orerhört vacker fjäril i smått ärgat koppar och två krackelerade ägg i turkost. Kan det heta Raku??? Denna speciella teknik av keramikbränning? Man eldar upp en grop i marken och lägger i keramiken i glöden och täcker med jord... Hur som haver så är dessa två ägg från Gottland. Dessvärre har jag glömt vad Keramikern heter. Om en dryg månad är det påsk.... kan nån begripa.
Tillvaratavarandra nu
Kram Jeanette

10 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Din fjäril kommer med våren, och jättefina ägg. Jag jobbade ihop med en tjej på teatern som var keramiker också. Hon gjorde rakubrända plattor till vårat badrum. Dom har jag aldrig visat. Men det är så där spräckligt som äggen. En kinkig teknik, dom vet aldrig hur det ser ut när det har bränt klart.
Ha en fin dag
Kramar
AnnaMaria

Lisa - Creations by Lis sa...

Läcker fjärilen är :-). Hmm en målarverkstad hör väl till drömmarna än så länge, vardagsrummet fungerar som målarverkstad nu :-)
Go kram til dig - Lisa

Tezz från Kungens Kurva sa...

Hoppas att mars kommer med vårsol och smältande snö :) Hög tid för vår nu tycker jag.
Din fjäril är verkligen fin!
Ha en jättebra dag.

Les Cotrions sa...

Beautiful eggs and nice butterfly Jeanette! Spring is coming!
Hugs
Vale

STENLYCKA sa...

Tack snälla, dina underbara kort kom igår, de var lika fantastiska som tidigare.Postgången var försenad för det var sådan snöyra här igår, svårt att ta sig fram för postbilen.
Jag har skickat ett liten e-post till dig.
Vilken vacker fjäril och äggen har så underbar färg. Är det snart påsk??? var tar tiden vägen....
Ha en go tisdagskväll!
Kram Raina

Faster Safira sa...

Verkligen en vacker fjäril. Helt i min smak... Ja, nu längtar man stort efter våren. Men snart är den nog här. Det har ju redan blivit ljusare på dagarna :)

Lantliv sa...

Hej vännen,
när det är sol så står jag med ansiktet mot solen och blundar! Lossas att snön är borta...känns pirr i hela kroppen då! Snart är vi där!
Jodå holkarna är betsade i en pärlgrå kulör så snart ska de upp!
Appropå bröd så köper vi grovt bröd alt bakar! Vi har den senaste tiden köpt de här färdigblandade mjölpaketen från Finax med en jäst påse upptill a 17:-. Blir två bröd och så är det smidigt!
Å tack snälla du...kan behöva din hjälp ang. krackelering! Ser det hela framför mig...rost-orange-guldigt med metallic skimmer + krackelering på vissa ställen! Har inte kollat alls på vad som finns i handeln än gällande mettalic färg + färgvalet! Men färgen känns underbart vacker i mina ögon!!! Ha en fin dag...ska till sjukhuset idag med äldsta sonen på en koll!
kramis Anne-Lee

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag hoppas att din fjäril är vårens första, och att det snart kommer fler...
Den var jättefin! Och äggen var väldigt läckra också...
Kram
marie

Jenny sa...

Jättefin fjäril! Här är en till som längtar efter snödropp och sol. Lite vår skulle sitta fint nu :) Kram!

Maliva`s verden sa...

Hei...masse fine gamle skatter du har. TAkk for titten og god helg til deg fra Maliva