fredag 29 januari 2010

Garaget blir målarverkstad


Ny svart tv-bänk har blivit grundmålad. I bakgrunden en muralmålad vy över lavendelfälten i södra Frankrike. Bilden nedanför ser man hur det gula från gammal lasyr kryper igenom målningen. Får använda mig av kvistlack och försegla... sedan ett nytt lager vitt... ibland kan man behöva kvistlackmåla par tre gånger....Ja som synes så har senaste vecka garaget varit belammrat med nytt och gammalt skulle bli vitt. Målar med vattenburen matt lackfärg... Jag riktigt hatar vattenburen färg.... Luktar illa också. Visst, det är säkert bra ur miljö och hälsoaspekt... men så nedrans svårarbetad... Rollar på färgen och sedan får man verkligen snabba sig med penseln och dra, uppifrån och nedåt, innifrån och utåt...För man vill ju ha lite penseldrag i slutfinnishen .Förut har jag använt v-slip. Lättarbetad och otroligt bra blanda pigment i. Men den är bra om man kan lasyrådra möbeln efteråt.... Nu har ialla fall Maria varit och hämtat möblerna. Och glädjande nog verkar hon jättenöjd.. och det är ju huvudsaken.
I bakgrunden syns våra fönster som står och väntar på behandling.... Vi ska använda dem i trädgården för att gör ett vindskydd....
I går kom maken hem med dubbla buketter tulpaner.... det fungerade.. det där med skottningen.
Allt gott till er... Kram Jeanette PS. Jag har fikat ute i dag i solen... påpälsad och frostig i skinnet... men solen var sååå skön så jag bara måste.. -10 när ska det ge sig? Ds.

11 kommentarer:

Magdalena sa...

Hej,
fikat ute...ohh va mysigt det låter...väntar med spänning på resultat av målarprojekt,
kram
Magdalena/Color Sepia

Les Cotrions sa...

You look very busy Jeanette! It's faboulous seeing how many projects you have!
happy week end!
Vale

Viola sa...

Så det blev dubbelt upp...:0) det var inte illa..här har vi just kommit hem med en pinnsoffa och en köksmöbel. Här ska slipas och målas och denna möbel ska få plats i gårdsbutiken i köket...och så lite annat till som ska målas...framöver vet jag vad jag gör..tur att det snart är sportlov, härlig dag vi haft men vi har haft ca 15 gr så det har varit rejält kallt, ha en skön fredagskväll, kramen

Mitt hvite hus sa...

så bra at man har et eget sted å holde på med maling... det blir jo fint...nyt helgen..

klem Kerstin

Romantiska Hem sa...

Åh så härligt med en utomhus fika! Spännande att få se hur slutresultatet blir! Kram Petra

Anki sa...

Hejsan!
Smaaart idé att göra omslagspapper, hihi...jaja lite busig får man allt va!
Det är ju det som är såå himla bra med bloggvärlden, alla goa människor med sina helt suveränt härliga idéer *ler*
Å ett garage till målarverkstad det skulle jag oxå behöva, jag har iofs ett stort uthusförråd jag skulle måla i...men det är fullproppat med "skit", haha! Men när våren kommer får jag väl göra ett ryck, sen kan jag ju sitta där vid väggen i solen med kaffe...det var härligt va?

Ha en mysig helg!
Kram kram!

Almbyboden sa...

Vilken underbar målning jag skymtar i bakgrunden, muralmålningen. Har du gjort den? Du har en härlig blogg med mycket inspiration. Lägger till dig hos mig för hitta tillbaka och titta lite mer vid tillfälle. Ha det gott! Marie

Hulda sa...

Så flott den kommoden kommer til å bli. :)Kjempebra. Likte så godt bildene fra kjøkkenet ditt; så mange fine, gamle bruksting.

STENLYCKA sa...

Jaså det är där du är, ute i garaget och slåss med målarpenseln och den onda doften från färgen, tänk det tycker jag också att vattenburen färg luktar illa och håller med att den är svår att måla med.
Vad glad jag blev att du fick en bukett tulpaner den var du väl värd.
Ha en bra söndagskväll och en bra början på nästa vecka!
Kram på dig

Lillsnörpa sa...

Ska bli spännande att se hur det blir! :) /Lillsnörpa

Lilla Provence sa...

Hejsan

vad duktig du är, klart värd alla tulpaner:)

Mysigt m fika utomhus

Kram Sari