tisdag 26 januari 2010

Bilder från vår röda hall

Ville ha en hall som gav ett ombonat lite 1800-tals känsla. Strindbergs röda rum.... Här har jag målat fönstret lite jugendinspirerat, meningen är att fönstret så småningom..... ska få en bård på fönstermålningsvis. Men annat kom i mellan.
Dörrarna var 50-tals bruna innan, målade med v-slip och blandade egen färg med pigment.Dörrarna laserades slutligen med antiklasyr. Dörrarna fick konstgjorda speglar... och på insidan av källardörren har jag målat en nyckel.
Här är den härliga skylten jag hittade uppe på vinden... tillsammans med en hel box full av bokstäver...
Kylan är tillbaka - 13 i natt. Nu börjar transportsträckan till våren... Måste köpa mig ett fång tulpaner..
Kram Jeanette8 kommentarer:

Gerda-Thyra sa...

Du har en utmärkelse att hämta inne hos mig!

STENLYCKA sa...

Så vacker glaset i dörren är ser verkligen ut som jugend och nyckel som du har målat..... helt fantasitskt. Du är bara så brraa...
Ha en fin tisdagskväll.
Kram

Viola sa...

Jag vet ju att du gillar Strindbergs röda rummet och nu har du ju ett själv...:) vilken härlig tavla du hittade, hoppas dagen varit bra och jag får se om jag tar mig till jobbet imorgon, klass 1 varning har gått ut...kram

Rummet för välbefinnande sa...

Vilken härlig text-tavla du hittat. Det är sånt som man kan gå igång på, eller hur? Så fint du målat då! Ja, du är allt pysslardrottningen i palatset du *ler*
Blir så glad av dina fina ord inne hos mig. Det värmer så gott ska du veta. Igår fick jag verkligen så härlig inspiration och skaparlust så jag kom på lite nya modeller på smycken. Så kul alltså. Idag ska jag jobba administrativt igen, men jag tror nog att jag ska kunna få till lite skapartid ikväll igen.
Ha det så gott!
Kram Mia

Faster Safira sa...

Vad jättefint du gör hemma hos dig. Verkligen jättefint!...och nyckeln blev jag imponerad av. Vilken kreativitet!

Ha det så bra!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här har vi också haft nästan samma röda nyans på tapeter, jag gillar mörkrött. Så fint du målat på fönstret, och dörrarna blev toppenbra! Vi har ju kvar såna ful-fula bruna, försöker övertala maken att vi ska måla. Fast det är ganska många.
Goa kramen
AnnaMaria
Ps, här snör det för fullt också

Les Cotrions sa...

Your doors are so beautiful Jeanette! I like the key you painted!
It's cold here too...and I'm dreaming Spring!
Big hugs!
Vale

annies lycka sa...

Här sitter jag och nattugglar som bäst när jag dimper ner i din blogg! Läste beskrivningen om dig och såg att vi nog gillar att pyssla med samma saker..paketinslagning, scrap, göra om möbler osv osv. Ska hålla ett öga på din blogg och länka den för vill inte missa om du kommer på fler bra ideer, som tex den målade nyckeln på dörren!
Take care/ Annie