tisdag 13 oktober 2009

Jag är barnsligt förtjust i den här dagen....


I dag blir jag 55 år.... Kanske inget att fira... men jag älskar att fylla år. Att bli äldre tycker jag inte heller är något problem. Om man nu betänker alternativet. Ha ha. Lite rynkor, lite stelare, fler gråa hår... men vad gör det!
På något sätt så har det blivit ett klädsamt förakt med att åldras.. "jag slutade att fylla vid 23" "det är väl inget att fira" tusen andledningar att föringa det faktum att du blivit ett år äldre... Jag förstår inte det... Pukor och trumpeter och stora trumman... man har lyckats överleva ett år till.... Med det kommer ansvaret för var och en att fylla sitt liv med liv.!.. leva fullt ut!.. Göra det man vill, inte plottra bort livet med onödiga måsten... jämna vägen för de mina, för mår de omkring mig bra... då mår jag bra. I morse kom min goding, sjungandes med ljusstake i handen... Då är jag inte mer än 6 år..... Jag är så himla förväntans full. Ett stort fång med rosor, en bok och så den hett efterlängtade skivan "My one and only trill" med Melody Gardot... blev så tagen efter hennes framträdande hos Skavlan... Nu ligger den i spelaren och en mjuk, Zetterlunsk klar och distinkt, tidig jazz fyller rummet... så härligt. Fick dessutom en shoppingdag på lördag. I vår familj så är det jag som gör korten till alla bemärkelsedagar... I dag hade Arne minsann rimmat... Jag blir så rörd..... Det är alltså den trettonde oktober.... I natt har det snöat... Kan inte erinra mig att det snöat så tidigt någon gång.... Nu ska jag duscha och göra mig fin... för idag ska jag fira ... mig....
Kram från Jeanette

19 kommentarer:

Maliva`s verden sa...

Hei,takk for hyggelig hilsen inne hos meg.Idag er det altså din dag,må den bli full med overraskelser.Gratulerer så masse:o)Klem fra Maliva

annegret sa...

Ett jätte grattis till dig min kära syster på 55-årsdagen.
Hoppas du får en underbar dag.
Önskar dig allt gott i framtiden.

Grattis kramar från din lilla syster annegret.

Desiree sa...

Ett stort grattis till dig moster. Hoppas du får en toppen dag! Många kramar från oss.

Lisas torp sa...

ETT VARMT GRATTIS på Din Dag! Ja, alla blir vi äldre, där är det jämlikhet minsann! Och precis som du antyder här - vi är ju samtidigt alla åldrar vi har upplevt, så är det för mej också!
TACKAR för din gulliga kommentar hos mej och önskar dej en riktigt härlig dag!
Kramar
Lisa

Les Cotrions sa...

Happy birthday Jeanette!!!! Wish you a very nice day and all the best for you!!!!
Big hugs
Vale

corrina sa...

Grattulerar på den stora dagen. Hoppas du får det så bra som du vill. Kram

Karin Lindström sa...

Hipp, Hipp, Hurra!

Ett jättestort grattis till dig idag! Du skrev hos mig att det snöat och då var jag ju bara tvungen att kolla var du bor, är det inte i Stockholm? Kan det verkligen snöat där redan. Men vet du att jag är våg precis som du och fyllde för någon vecka sen. När vi bodde på Söder så snöade det när min mamma skulle köra till oss och fira mig. Inte för att det låg kvar länge men det har ändå hänt.


Ha nu den bästa av dagar min vän och många kramar till dig!

Karin

Karin Lindström sa...

Ps, jag vill också ha den skivan, hennes röst är underbar!!!!

Vita-hjärtan sa...

Vad härligt det låter! Önskar att jag tyckte det var lika roligt att fylla år... Ett jättegrattis på din dag!!! Kram Evelina

Viola sa...

Nämen...ett stort GRATTIS kommer här från mig...nu minns jag att du är hela två månader äldre än mig...hoppas du får en underbar dag..och tro att det är snö på g även här, står på nollan och himlas kallt i luften...ha det nu så härligt...sänder många kramar VIOLAN

Hannis sa...

Underbart!!!
Fira på, framför allt livet!

Ha en fin födelsedag!
Kram Hannis

Made in Persbo...Carina sa...

Hej hej och STORT grattis på din 55 årsdag. Inte syns några rynkor och gråa hår på bilden i alla fall. Bara en söt och levnadsglad tjej med glimten i ögat!

Stort tack för dina rara ord inne hos mig. Jo du något gott att dricka och skön avslappnande musik i badet hade inte varit fel.
Tanken finns att vi ska ha musik där men alla konton är tomma nu...det har varit mycket utgifter mot slutet av badrumsbygget. Men sen när ekonomin återhämtat sig så hoppas jag att vi kan skaffa en liten rar musikanläggning för att kunna njuta av spa-musik och klassiska toner.

Goa grattiskramar till dig!
Carina

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ett jättestort GRATTIS till dig på födelsedagen!
Hoppas du har en härlig dag... och man ska ta vara på alla tillfällen som man kan fira tycker jag!
Kram
Marie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hipp hipp Hurra!! Stort Grattis till dig vännen. Nu har du väl firat hela dagen, det är ju halvjämt. Hoppas du har en toppendag, och får fina paket.
Kramar
AnnaMaria

Lily´s nya... sa...

Stort GRATTIS! Hoppas du haft en underbar dag :D
Jag är också barnsligt förtjust i min dag....
Kramar från Lily

Lantliv sa...

Fjong..pjiong...poff...booom...Här smäller jag av värsta fyverkeriet för dig....55 år....härligt...
Fin dikt...mysig musik...Arne...dagen började perfekt hör jag....
Oj jag har några smällare kvar ser jag...smatteri...pri..pri..pri..
fvjuuuuuu.....
Den bästa dagen till dig min vän,
kram Anne-Lee

Elsa och Helena sa...

Ett stort Grattis på Födelsedagen.
Väldigt fina bilder:)
Kram Helena

Em sa...

Grattis på fördelsedagen! Vilken timing att jag hamnade här hos dig just på din födelsedag...Hipp hipp hurra!
Måste bara fråga vem det är som sjunger i bakgrunden.
Ha en riktigt skön dag!
Emelie

Faster Safira sa...

Grattis i efterskott! Håller med dig... det är kul att fylla år. Själv fyller jag på sommaren. Hoppas du hade en jättefin dag igår.