söndag 20 september 2009

Mormor på heltid.... i fem dagar.....

Bättre fly, än illa fäkta...tycks husets katt tänka.
Här är dinosarna på väg till sjön för att dricka lite vatten.

Här samlas samma gäng med gigantiska dinosaurier, favorithästen får följa med på färden.

Tristan äter dansk smörgås med banan.... dvs iallafall bananen.
Balthazar showar lite för fotografen.

Som sagt, mormor har haft den stora äran att i fem hela dagar, få rå om sina gullungar. Pappa fyllde trettio och Mamma hade köpt resa till London. Mormor fick då den stora äran att rycka in som barnvakt. Ni kan tänka er vad jag har upplevt. Vilka fantastiska "nya världar" som öppnats för mig. Själv har ja en tjej... och flickvärlden känner jag sedan gamalt. Nu har jag levt pojkliv... och det ter sig en smula annorlunda..... Jag har fått bekanta mig med dinosaurier, hjullastare och dumprar. Alla saker värda att lära känna.... Mormor har också fått lära sig "bygga" om leksaker som ser ut som rymdraketer..... med sjuhundra detaljer... till bepansrade stridsvagnar..... Ja jisses vad jag skrattat denna vecka...Jag har fått svarat på miljoner frågor om bilar... Jag som inte ens har körkort.. ha ha! När Balthazar tagit sig en funderare och sagt.... "men mormor.... terminators lagar inte mat.... de krigar"... ha ha. Jag har åkt buss till ett köpcentrum för att handla, med två småttingar.... Jag förstår nu varför vi kvinnor inte längre får barn i 50+ åldern.... Så till alla småbarnsföräldrar..... Jag vill hylla er! Vilket gigantiskt arbete Ni gör.
Vi har sjungit, lagat plättar, vi har gått i skogen och jagat småkryp, vi har badat.... och tvättat håret... bara det ett äventyr.... Vi har läst en biljard sagor... kort sagt vi har haft en otroligt härlig vecka.

10 kommentarer:

corrina sa...

visst har man kul fast det tar på krafterna. Har mitt barnbarn här ofta då min son flyttat hem, jag längtar varje dag till den lilla skall komma. 2 dagar är vad jag klarar av att vänta. Kram

Desiree sa...

Va söta dem är! Ni verkar ha haft jättekul tillsammans.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon. Du har haft roliga dagar ser jag. Så söta barnbarn du har, vi har ju en son så jag känner igen lekarna. Fast han är stor nu och har flyttat. Ha en bra söndag.
Kramar
AnnaMaria

Kerstin sa...

Vakker heading du har fått deg...
Så hyggelig å få være med barenbarna i en hel uke...
jeg er ikke bestemor enda.....
Herlige skjønne barn.... Klem =)

STENLYCKA sa...

Hej och välkommen hem!
Vilka underbart söta barnbarn du har.
Förstår att du har haft en härlig vecka,där du har fått rå om dessa små juveler alldeles själv. Det finns inget som går upp mot att få vara med barnbarnen men jag kan också förstå att du nog är lite trött.
Ha en bra söndag!
Kram

Lantliv sa...

Ha ha ja du har haft fullt upp....kan tänka mig att man kör gärnet då man har ex. antal dagar ...då vill man fokusera på sina barnbarn...
Så fina de är och vilka coola namn..
Grabbar ja....det blir lite annorlunda det....
Lite mer rörligt & högljutt...
Så du har bekantat dig med transformers tror jag....alltid kul att kunna bygga om....
Ha en lugn söndag,
kram Anne-Lee

Les Cotrions sa...

Hello Jeanette! Waw! You had a great and busy time with your grandchildren! They're so beautiful!!! Finaloly today it's raining! Very good for my garden!
Wish you a nice and relaxing Sunday!
Big hugs
Vale

nostalgia & kuriosa - shabby chic sa...

Hej. Vackra ungar, Ja visst är det en lycka att få vara mormor. Själv är jag mormor till 3 pojkar och farmor till 2 pojkar (hoppas på en flicka snart).
Kram från Harriet
PS: din blogg är jättefin.

Lilla huset på prärien sa...

He he nej det är ingen picknick det där med barnbarn heller skulle jag tro. Även om det säkert är fantastiskt härligt också och att man vill vara med dem så mycket som möjligt. Men jag hyllar dig tillbaka som tar dem sådär en hel vecka!! Det skulle min mamma ALDRIG göra! Men faktum är att det blir ju lättare och lättare ju mer tid du spenderar med dem. Min mamma känner tyvärr inte ens sina barnbarn. Hon vet vad de heter.

Kram Jenny

Viola sa...

Låter om en fantastisk upplevelse..men är du inte lite schleeeten nu som man säger i Värmland..det skulle nog jag vara efter en vecka....) men så härligt...så är man tillbaka igen..fattigare men frisk! Ha en fin kväll, kramen