tisdag 19 maj 2009

Jag är inte förvånad!


Såg i går kväll på nyheterna att mannen som våldtagit och utnyttjat den unga flickan, som senare tog livet av sig… Inte blir dömd för våldtäkt. Utan för den mildare straffsatsen - för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning…

- Jo man tackar….. Först förser han flickorna amfetamin, därefter förgriper han sig på dem! Han som var satt av samhället att skydda flickorna som behövde hjälp att få leva sitt liv i trygghet… när föräldrarna inte kunde längre…..
-Jag kan inte säga att jag är förvånad över gårdagens dom!
Rättsväsendet sviker dagligen flickor/ kvinnor (men också män ) som blir våldtagna och sexuellt utnyttjade.

Jag har inga statistiska belägg för mitt påstående, men ärligt talat… så kan bevisningen vara total och våltäktsmännen kommer ändå undan.

Det är nog de enda rättegångar där det hänger på offret att bevisningen går att styrka. Men även i de fall där bevisningen är stark förekommer förmildrande omständigheter. För våltäktsmannen / männen! Hur ofta har vi inte hört att flickan var för onykter för att klart och tydligt säga nej……..! Eller det klassiska… man får skylla sig själv om man är för lättklädd….. Denna del ska nu vara ändrad i lag…
Men någon skillnad i straffsatserna kan man inte se ännu.
I går kom besked från Jönköpings tingsrätt.
Rätten har lyssnat till flickans utalanden i de bandade förhören, men då de inte kan ställa kontrollfrågor…….. så kan hon i praktiken inte litas på….. Därför kan rätten inte döma mannen för våldtäkt.
Idag 2009 så är det fortfarande högre fängelsestraff på att våldta ett kassaskåpän att förgripa sig på människor….. Staten dvs. vi, tycker att rån, är mer förkastligt än våldtäkt.
Mina tankar går idag till flickans familj. Inte nog med att de mist sin tös, de får dessutom inte någon upprättelse!

4 kommentarer:

Les Cotrions sa...

Ohh that's a terrible story! In Italy it happens the same...it's opprobrious!!!
Warm greetings
Vale

Heidi-anitha sa...

Så grusom historie du forteller.

Desverre er det altfor mange slike feilplasserte mennesker ute å går - fri i denne verden....

Hva tenker mennesker med som sitter høyt på strå i politi og i politikken?.. Ja . jeg bare lurer..

Nydelige bilder fra deg..

Stor klem heidi-anitha

Viola sa...

SÅ bra skrivit, håller med dig till fullo, det är inte klokt....vårt fantastiska demokratiska samhälle som ska se till varje medborgare...KRAM!

STENLYCKA sa...

Tack snälla du för tipset om järnspisen, låter jätte trevligt.Vet inte om det går att göra något med den, den är väldigt skruttig. Den har stått ute i trädgården i massor med år och varje år så bygger en liten talgoxe bo i den och föder uppe en kull med ungar.
KRAM