torsdag 23 april 2009

En tid för ren och skär njutning.....


Nu börjar den tid då jag befinner mig som mest i nuet... varje dag bär med sig en ny förtjusning i form av nytt liv i trädgården. Jag och maken och grannkatten Sigge går våra vändor och pratar med varandra om nya livstecken.. Ser hur stormhattarna pressar sig genom jorden, hur den vita Löjtnatshjärtat nu fått små, minimala små hjärtan, hur KlätterHortensian börjat sätta fart. Sitter på trappen med en kopp kaffe till oss, och en skål vatten till Sigge...
Vi bara ÄR, och det är så frigörande. I kväll är jag gräsänka för första gången i mitt nygifta liv.... LoL. Jag ska ta med en pläd ut i lusthuset och en termos kaffe med några nybakade bullar... (Ja jag har inte bakat... Men min hårt arbetande Chef Pilar, kom igår uppcyklande med två stora kassar fyllda med kanelsnäckor, kardemummabullar och kransar, allt bakat på laktosfritt... så jag kan njuta i fulla drag....) Jag ska sätta mig tillrätta lyssna på Koltrastens kvällskonsert och bläddra i några nya magasin.....
Tillvaron är inte så sjåpig, när allt kommer omkring.... Tatillvara er själva och livet... Jeanette

7 kommentarer:

Under en vind sa...

Vackra bilder!!!

Liten har kanske svårt för stillasittande, men STOR sitter gärna stilla med bara 14 beräknade dagar kvar till bebis....

Ha en skön helg! Kram!

Stenlycka sa...

Å så härligt ja den här tiden på året är den bästa. Jag har bara så svårt att sitta stilla, alltid är det något som jag vill ändra på i min trädgård, så för mig blir det inte så långa stunder i mitt lusthus vid den här tiden på året, blir mer till sommaren.
Ha det så skönt.
KRAMAR

ewa-christine sa...

Håller med om bilderna. vita blommor är också min glädje.

Les Cotrions sa...

Ohh lovely photos! I like your greenhouse! Where did you buy it??
Have a sunny week end!
Warm greetings
Vale

nostalgia & kuriosa - shabby chic sa...

Hej. Jag håller med om att nu börjar den bästa tiden och det gäller att bara NJUTA och det i fulla drag.
Du har så vackra bilder.
Önskar dig en underbar helg.
Kram Harriet

Inspiration i vitt sa...

Hej Jeanette, vilken härlig och fin blogg du har. Verkligen inspirerande bilder på ditt hem och trädgård. Ha en skön helg och kram/Ingela.

Lilla huset på prärien sa...

Åh Jeanette!! Vad HÄRLIGT det låter! Precis sådär känner jag för våren, jag vill stanna och njuta och helst sitta still o titta på alla knopparna som brister. Det är fantastiskt! Jag hoppas att du åt ett gäng av de där goda bullarna!

Kram Jenny