söndag 8 mars 2009

Internationella kvinnodagen 8 mars


Mycket kan sägas om kvinnodagen... och det görs det! Behöver vi den överhuvudtaget? Varför har dagen fått ett löjets skimmer över sig... Vi har ju jämnlikhet och kvinnorna har det bra....!Eller?

Jag tycker att så länge det finns män som utsätter kvinnor för våld... så behövs dagen.
Så länge det finns tjejer som utsätter sina medsystrar för elakheter så behövs dagen!

"Det finns en särskild plats i helvetet, för kvinnor som inte värnar sina systrar" Ge varandra en ros idag, och gör livet lite lättare för den kvinnan som har det svårt.... Laga en gryta med mat och gå över till henne, som du vet inte orka just nu!!!!! Ring till din väninna som är så där "jobbig " just nu, så DU bara inte orkar med... fastän du vet att du borde... !

Ge din dotter en ros, och tala om för henne att allt hon vill , kan hon. Och uppfostra dina söner... så att de kan blir bra män. Sådana män som vi önskar åt våra döttrar....Och skänk en tanke till våra anmödrar som stred för rösträtt... Betänk att det är bara hundra år sedan som vi kvinnor blev omyndigförklarade.... i samma stund som vi gifte oss. Mannen förfogade då över sin kvinnas liv.....

Tillvarataer/ Jeanette

4 kommentarer:

Viola sa...

Hejsan, tack för ditt besök och dina rara rader...håller med dig om denna dag...den behövs nog ur den synvinkeln so du beskriver, men jag vet inte hur det är med jämlikheten i dags Sverige...ser ju framförallt detta i skolans värld med föräldrar, ansvarsbiten och även mellan barnen emellanåt, så det tål nog att ventileras emellanåt, hoppas vi håller kontakten, ha en skön söndag, KRAM

Anonym sa...

AMEN, sister!

EVA AGNES sa...

Åh Jeanette! Så klokt skrivet. Och jag förstår att du är världens medsyster.
Firade alltid denna dagen när jag var yngre. Men i dag blev det inte mycket av det. Tills jag läste dina rader.
Vad mycket vi har att tacka våra systrar från tidigt 1900-tal för..
Kramar Eva Agnes

Poppins sa...

Hej! Hittade hit från Eva Agnes. Jag håller med, visst behövs kvinnodagen. Helst i dessa tider då vi faktiskt ibland åker bakåt när det gäller jämlikheten. Inte alla är unga starka kvinnor som din dotter (läste ju inlägget ovanför). Så heja oss!
hälsningar från Poppins